Şefa diplomaţiei germane, vizită în Balcani, pe fondul tensiunilor în creştere între Belgrad şi Pristina

138
Şefa diplomaţiei germane, vizită în Balcani, pe fondul tensiunilor în creştere între Belgrad şi Pristina - 1-1696493896.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de externe german Annalena Baerbock s-a deplasat în Balcani, pe fondul tensiunilor în creştere între Belgrad şi Pristina, informează agenţia DPA.

În marja unei reuniuni a miniştrilor de externe din Balcanii Occidentali organizate în Albania, Baerbock a discutat cu liderii sârbi şi kosovari şi a cerut celor două părţi să ia măsuri pentru detensionarea situaţiei.

Reuniunea din Albania face parte din „Procesul Berlin”, care a fost lansat în 2014 în scopul promovării cooperării între cele şase ţări din Balcanii Occidentali.

Cea mai recentă criză între Serbia şi Kosovo a fost provocată după ce paramilitari sârbi au atacat poliţia în nordul Kosovo, omorând un ofiţer. Atacul a condus la un schimb de focuri violent. Ulterior, Belgradul a desfăşurat trupe sârbe pe poziţii în apropierea graniţei cu Kosovo.

Purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei germane a declarat că situaţia din regiune este „absolut îngrijorătoare”. „Serbia are datoria de a cere fără echivoc o renunţare la violenţă”, a spus el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5588 secunde