Lukaşenko îl invită pe Biden la Minsk pentru a pune capăt războiului în Ucraina

220
Lukaşenko îl invită pe Biden la Minsk pentru a pune capăt războiului în Ucraina - 1-1676625008.jpg

Articole recomandate

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, comentând vizita planificată a preşedintelui american Joe Biden în Polonia, l-a invitat pe şeful Casei Albe la Minsk pentru a discuta despre încheierea războiului în Ucraina şi a asigurat că, în acest caz, şi şeful statului rus Vladimir Putin va veni în capitala belarusă, informează agenţia Belta, consultată de Agerpres.

Într-o întâlnire cu reprezentanţi ai presei străine şi din ţara sa, Lukaşenko a declarat că partea belarusă este gata să-l primească la Minsk pe preşedintele SUA pentru o „discuţie serioasă, pentru a se pune capăt războiului”.

„Dacă are dorinţă - spuneţi-i asta prin canalele dumneavoastră -, noi suntem gata să-l primim la Minsk şi să discutăm serios cu el. Dacă vrea pace în Ucraina”, a spus Lukaşenko.

„Şi chiar şi Putin va veni la Minsk şi atunci am putea să ne întâlnim în trei aici: doi «agresori» şi un preşedinte «iubitor de pace». De ce nu?”, a afirmat liderul belarus, promiţând să trimită un avion Boeing pentru Biden în Polonia în cazul în care preşedintele american va fi de acord.

„Avem o sumedenie de aeroporturi internaţionale. Avionul său Air Force One ar putea să aterizeze pe unul dintre ele”, a spus el, adăugând că fostul preşedinte american Bill Clinton „obişnuia să vină aici cu avionul prezidenţial”.

„Şi aici, în prezenţa dumneavoastră, noi trei - garantez că Vladimir Putin va veni -, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva întreaga problemă. Vom rezolva toate problemele aici”, a declarat Aleksandr Lukaşenko.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9376 secunde