Un fost candidat la preşedinţia din Belarus, arestat

94
Un fost candidat la preşedinţia din Belarus, arestat - politicianarestat-1673541227.jpg

Articole de la același autor

Un politician de opoziţie care a candidat împotriva liderului belarus Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale controversate din 2020 a fost arestat, a anunţat echipa sa, potrivit Reuters.

În vârstă de 41 de ani, Andrei Dmitriev, un activist care conduce o mişcare socială împotriva lui Lukaşenko, a fost reţinut miercuri în capitala Minsk, conform unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Motivul arestării nu a fost menţionat încă, se adaugă în mesaj.


La putere din 1994, Lukaşenko şi-a revendicat victoria la scrutinul din 2020, umbrit de acuzaţii de fraudă şi de o represiune dură împotriva opoziţiei dusă de autorităţile loiale liderului autoritar.


Anunţul său de victorie asupra principalei candidate a opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a dus la săptămâni de proteste masive în care sute de mii de belaruşi au ieşit în stradă cerându-i lui Lukaşenko să demisioneze.


Dmitriev a ieşit pe locul al patrulea la alegeri, cu 1,2% din voturi, conform rezultatelor oficiale.

Lukaşenko, aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a reprimat violent protestele, iar de atunci şi-a intensificat campania de represiune pentru a reduce la tăcere opoziţia politică internă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6034 secunde