Mai multe clădiri avariate în urma seismului cu magnitudinea 7,6 produs în largul Indoneziei

89
Mai multe clădiri avariate în urma seismului cu magnitudinea 7,6 produs în largul Indoneziei - cutremurindonezia-1673358611.png

Articole de la același autor

Cel puţin 15 clădiri, dintre care două şcoli, au fost avariate în urma seismului cu magnitudinea 7,6 care s-a produs marţi dimineaţă în Insulele Moluce din estul Indoneziei, însă nu au fost raportate persoane rănite, a anunţat un oficial local, potrivit DPA.

Cutremurul a fost resimţit cel mai puternic în Arhipelagul Tanimbar, unde au fost înregistrate majoritatea pagubelor, a precizat Abdul Muhari, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor din Indonezia.


Nu a fost raportată producerea unui tsunami, deşi o alertă pentru tsunami a fost emisă imediat după seism.

Agenţia meteorologică şi de geofizică din Indonezia a evaluat iniţial seismul ca având o magnitudine de 7,9. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 7,6, iar epicentrul a fost localizat în largul mării, la circa 148 de kilometri nord-vest de Tanimbar.

Rezidenţii oraşului australian Darwin, situat la o distanţă de circa 600 de kilometri înspre sud, au resimţit de asemenea unda seismică, potrivit site-ului australian news.com.au.


Conform Observatorului seismologic din Statele Unite, cutremurul s-a produs la o adâncime mare, de circa 105 kilometri sub fundul mării. Seismele care cauzează pagube importante se produc de obicei mult mai aproape de suprafaţă



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7378 secunde