Ministrul Digitalizării: AI poate să influențeze modul în care vor vota românii. Legea deep fake urmează să aibă votul final
Articole de la același autor
Nostalgicii comunismului s-au strâns la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de la execuție
25 Decembrie 2023
Mesajul Papei Francisc de Crăciun: „Inima noastră este la Betleem. Să ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina”
25 Decembrie 2023
Apel umanitar! O profesoară tânără, îndrăgită de elevi, are nevoie de ajutorul nostru!
25 Ianuarie 2024
Ianis Hagi și frumoasa Elena, cununie cu 400 de invitați de Crăciun
25 Decembrie 2023
Fotbalul constănțean din nou în doliu. A murit fostul mare jucător Cicerone Manolache
29 Ianuarie 2024
MAE: Opt români au fost evacuați din Fâșia Gaza
10 Decembrie 2023
Inteligența Artificială și fenomenul deep fake pot să influențeze modul în care vor vota românii și să ducă la un atac asupra democrației în România și în întreaga Europă, a avertizat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, vineri, la Știrile B1 TV.
„Avem, pe de o parte, securitatea cibernetică a României, care este un lucru, și avem, pe de altă parte, AI generativ, avem deep fake, lucruri care pot să influențeze modul în care vor vota românii și care pot să ducă la un atac asupra democrației nu doar în România, ci în întreaga Europă (…). Anul 2024 aduce alegeri la nivel mondial pentru 4 miliarde de oameni. Este un an crucial legat de viitorul omenirii”, a avertizat oficialul.
„Din punct de vedere al potențialelor influențe asupra percepției publice în alegeri, avem două elemente . O dată, legea deep fake, prin care acele companii, persoane fizice, care folosesc fără să anunțe că acel material este un pamflet, fără să scrie explicit că acel material creat cu inteligența artificială este un pamflet, riscă amenzi până la 200.000 de lei, adică 2 miliarde de lei vechi, sau în funcție de gravitatea situației chiar pedepse cu închisoarea până la 5 ani, în baza acestei legi care este deja în Camera Deputaților și urmează să aibă votul final în cel mai scurt timp, zic eu”, a declarat ministrul Digitalizării.
„Doi, avem un act normativ extrem de important, pe care l-am trecut în luna decembrie 2023 prin Guvern, și anume Digital Service Act, în care toate drepturile și obligațiile din viața reală, din mediul offline, vor fi valabile și în mediul online. Mai simplu spus, așa cum există astăzi Consiliul Național al Audiovizualului cu dreptul de a filtra și de a sancționa atunci când pe televizor sau la radio este prezentat un conținut care aduce atingere imaginii cuiva sau este necorespunzător, să facem același lucru și pentru zona de rețele sociale. Pentru că este foarte multă dezinformare”, a mai afirmat ministrul Bogdan Ivan.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 02 Ianuarie 2024
Sâmbătă, 09 Decembrie 2023
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Vineri, 10 Noiembrie 2023
Vineri, 26 Ianuarie 2024
Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
Sâmbătă, 02 Decembrie 2023
Marţi, 21 Noiembrie 2023
Duminică, 12 Noiembrie 2023