Netanyahu nu doreşte să reinstaleze colonii israeliene în Fâşia Gaza după război

126
Netanyahu nu doreşte să reinstaleze colonii israeliene în Fâşia Gaza după război - 1-1716365476.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu are planuri de a construi colonii în Fâşia Gaza după ce se va încheia războiul împotriva Hamas, relatează agenţia DPA.

„Să reinstalăm colonii în Gaza nu a fost niciodată în plan. Unii dintre alegătorii mei nu sunt fericiţi din acest motiv, dar aceasta este poziţia mea”, a declarat el într-un interviu pentru canalul CNN.

Mai mulţi miniştri naţionalişti de dreapta din coaliţia la guvernare a lui Netanyahu s-au pronunţat de mai multe ori în favoarea reinstalării de colonii evreieşti în Fâşia Gaza. Ministrul securităţii naţionale, Itamar Ben-Gvir, a declarat că i-ar plăcea să trăiască chiar el acolo.

„Imediat ce organizaţia militantă palestiniană Hamas este învinsă, trebuie realizată o demilitarizare sustenabilă a Fâşiei Gaza, iar singura forţă care poate preveni recrudescenţa terorismului în viitorul previzibil este Israel”, a precizat Netanyahu. „În acelaşi timp, vrem o administraţie civilă care este condusă de oameni din Gaza care nu sunt nici membri Hamas, nici dedicaţi distrugerii noastre”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9409 secunde