Noul guvern bulgar urmează să ofere ajutor militar suplimentar Ucrainei

79
Noul guvern bulgar urmează să ofere ajutor militar suplimentar Ucrainei - 1-1687852224.jpg
Noul guvern pro-occidental din Bulgaria urmează să ofere ajutor militar suplimentar Ucrainei, astfel încât aceasta să se poată apăra împotriva Rusiei, informează agenţia DPA.

Potrivit unei informări a biroului de presă al guvernului, cabinetul prim-ministrului Nikolai Denkov a aprobat un nou pachet de ajutor pentru tehnologie militară destinat Ucrainei, fără a fi furnizate alte detalii. S-a comunicat doar că pachetul va fi similar ca dimensiune cu cel oferit de Bulgaria autorităţilor de la Kiev la sfârşitul anului 2022. De asemenea, nici despre acel pachet nu au fost comunicate detalii la momentul respectiv.

Bulgaria deţine încă armament proiectat de sovietici.

O dispută privind sprijinul pentru Ucraina a izbucnit deja între guvernul în funcţie din data de 6 iunie şi preşedintele Rumen Radev, care este considerat prieten al Rusiei. Preşedintele Radev a avertizat că se opune ca Bulgaria să se alăture iniţiativei UE de a furniza muniţie Ucrainei.

Ministrul Apărării de la Sofia, Todor Tagarev, a anunţat un sprijin mai mare din partea Bulgariei pentru eforturile UE de a furniza muniţia de care Ucraina are nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3084 secunde