Bulgaria propune doi candidaţi pentru postul de comisar european

112
Bulgaria propune doi candidaţi pentru postul de comisar european - 1-1687681867.jpg
Cele două partide care alcătuiesc guvernul bulgar, după ce au convenit recent să alterneze postul de prim-ministru, propun fiecare câte un candidat pentru funcţia de comisar al Uniunii Europene (UE), nereuşind să se pună de acord asupra unui candidat comun, motiv pentru care speră ca Bruxelles-ul să fie cel care va alege pe unul dintre ei, transmite agenţia EFE.

Decizia a fost anunţată la Sofia de premierul bulgar Nikolai Denkov, membru al coaliţiei reformiste Continuăm Schimbarea - Bulgaria Democratică (PP-BD). El s-a referit la postul de comisar european devenit vacant după retragerea bulgăroaicei Maria Gabriel, care a preluat pe 6 iunie funcţia de vicepremier şi ministru de externe în noul executiv bulgar.

Gabriel a fost candidata partidului conservator GERB la şefia guvernului, unde va alterna cu Denkov. Acesta din urmă a precizat că cele două partide rivale, aflate la putere din 6 iunie, nu au reuşit să ajungă la un consens asupra unui candidat comun pe care să îl trimită la Bruxelles.

Dată fiind situaţia, formaţiunile au ales să lase la latitudinea Comisiei Europene să decidă între fostul ministru al Inovaţiei, Daniel Laurer, propus de PP-BD, şi actualul membru al Curţii Europene de Conturi, Iliana Ivanova, candidata GERB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4142 secunde