Noul guvern de extremă dreapta din Israel depune jurământul

160
1
Noul guvern de extremă dreapta din Israel depune jurământul - israeljuramant-1672334589.jpg

Articole de la același autor

La aproape două luni de la alegerile parlamentare în Israel, noul guvern al câştigătorului, Benjamin Netanyahu, urmează să depună jurământul la Ierusalim, informează DPA.

Acesta este cel mai de dreapta guvern pe care l-a avut vreodată Israelul, cu politicieni de extremă dreaptă de asemenea reprezentaţi în coaliţie pentru prima dată.


Noul guvern vrea să implementeze schimbări politice de anvergură şi, printre altele, să slăbească în mod deliberat sistemul judiciar, notează DPA. Potrivit experţilor, modificările ar putea duce şi la anularea procesului pentru corupţie al lui Netanyahu în prezent în curs de desfăşurare.


Chiar înainte de ceremonia de vineri de depunere a jurământului, mai multe modificări legislative controversate au fost trecute prin parlament. Acestea au fost considerate o condiţie prealabilă pentru un acord comun de coaliţie.

Acesta este al şaselea guvern format de liderul conservator al formaţiunii Likud, Netanyahu. Fostul premier revine la putere după un an şi jumătate în opoziţie.

În istoria Israelului, nimeni nu a fost în funcţie mai mult timp decât Netanyahu, în vârstă de 73 de ani.



Comentează știrea

EUGEN
30 decembrie 2022
gaze DE STRUT

NU ESTE NICII DE STINGA NICII DE DREAPTA MAI PUTIN DE CENTRU ESTE GUVERN Netanyahu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6669 secunde