Parlamentul polonez a aprobat o reformă a justiţiei pentru a debloca fondurile europene

242
Parlamentul polonez a aprobat o reformă a justiţiei pentru a debloca fondurile europene - 1-1675932417.jpg

Articole recomandate

Parlamentarii polonezi au aprobat în lectură finală o reformă cheie în domeniul justiţiei, menită să deblocheze fondurile UE de redresare post-pandemie, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Seimul, camera inferioară a parlamentului, a aprobat proiectul de lege, cu 233 voturi pentru, 207 împotrivă şi 12 abţineri.

Seimul a respins amendamentele propuse de camera superioară, astfel încât legea va merge la promulgare în forma iniţială la preşedintele Andrzej Duda.

Noua lege prevede ca Tribunalul administrativ suprem să decidă în cazurile disciplinare şi de imunitate care îi privesc pe judecători, în locul Curţii Supreme.

Reforma justiţiei este una din condiţiile puse de Comisia Europeană pentru ca Polonia să primească fondurile prevăzute în planul de redresare post-pandemie. În urma unei dispute legate de statul de drept, Comisia Europeană a blocat accesul Poloniei la 23,9 miliarde de euro în granturi şi 11,5 miliarde de euro sub formă de împrumuturi cu dobândă redusă, deşi aprobase planul prezentat de Varşovia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde