Premierul grec Kyriakos Mitsotakis: „Cutremurul, o ocazie de a redefini relaţiile cu Ankara”

282
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis: „Cutremurul, o ocazie de a redefini relaţiile cu Ankara” - 1-1676622836.jpg

Articole recomandate

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a afirmat că seismul devastator care a lovit Turcia pe 6 februarie ar putea fi o ocazie de a redefini relaţiile, până în prezent furtunoase, dintre Atena şi Ankara, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Acest cutremur, prin distrugerile incomensurabile pe care le-a provocat, ar putea fi o ocazie de a redefini relaţiile dintre Grecia şi Turcia”, a declarat şeful guvernului într-un interviu acordat postului public de televiziune ERT.

În anumite condiţii, această catastrofă, care a făcut cel puţin 40.000 de morţi în Turcia şi Siria vecină, ar putea conduce la o redefinire a relaţiilor dintre Turcia şi Occident în ansamblu.

„Depinde de conducătorii turci. Cred că s-a creat un climat de identificare psihologică între cele două popoare, ceea ce este important”, a explicat Kyriakos Mitsotakis, referindu-se la importantul elan de solidaritate care i-a cuprins pe greci faţă de victimele cutremurului.

Premierul elen a reamintit că Grecia a fost una dintre primele ţări europene care a trimis salvatori în regiunile afectate de seismul cu magnitudinea de 7,8.

Turcia şi Grecia au dispute în special în problema migraţiei, în contextul în care Atena este acuzată că a respins migranţii la frontiera cu Turcia. De asemenea, nu sunt de acord cu privire la problema hidrocarburilor în Marea Mediterană pe fondul punerii sub semnul întrebării a graniţelor de către Ankara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4548 secunde