Prinţul William şi soţia lui au dansat alături de locuitorii unui sat din Belize

83
Prinţul William şi soţia lui au dansat alături de locuitorii unui sat din Belize - printwilliam-1647957407.jpg

Articole de la același autor

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Kate, au dansat şi au preparat ciocolată alături de locuitorii unui sat din Belize, luni, în cea de-a doua zi a turneului lor de o săptămână în Marea Caraibilor, al cărui debut a fost marcat de o controversă şi de un protest, informează Reuters.

Vizita ducelui şi a ducesei de Cambridge în această ţară din America Centrală a fost organizată pentru a sărbători Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a şi se desfăşoară într-o perioadă în care se discută tot mai intens despre felul în care Marea Britanie a administrat în trecut acest teritoriu din regiunea Mării Caraibilor.

Chiar înainte ca ducii de Cambridge să plece din Marea Britanie, un protest organizat pe plan local i-a determinat pe organizatori să modifice itinerariul stabilit iniţial pentru duminică în Belize, o ţară care a purtat până în 1973 numele de British Honduras.

Vizita cuplului princiar britanic are loc la aproape patru luni după ce, în aceeaşi regiune, Barbados a votat pentru a deveni republică, renunţând la legăturile sale cu monarhia britanică, dar rămânând totuşi în cadrul naţiunilor din organizaţia Commonwealth, condusă de suveranii Marii Britanii.

Un eveniment la care urmau să participe prinţul William şi Kate, programat duminică dimineaţă în satul Indian Creek din sudul ţării, a fost anulat după ce câteva zeci de localnici au organizat un protest în cursul zilei de vineri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7159 secunde