Procurorul șef al DNA: ”Avem 90-93 de dosare care au legătură cu pandemia”

114
Procurorul șef al DNA: ”Avem 90-93 de dosare care au legătură cu pandemia” - dna-1653231536.jpg
DNA are în lucru peste 90 de dosare care au legătură cu pandemia de COVID. Anunţul a fost făcut de procurorul şef anticorupţie, Crin Bologa.


În unele dosare s-au dat deja sentinţe, iar în altele inculpaţii au încheiat un acord de recunoaştere cu procurorii anticorupţie.

„Legat de pandemie, în prezent, avem în lucru 90 sau 93 de dosare, din care avem 73 de suspecţi şi 51 de inculpaţi. De ce ştiu? Pentru că am dat o circulară la toţi colegii din DNA şi în fiecare zi se raportează la cabinetul procurorului şef situaţia dosarelor legate de pandemie şi în fiecare zi ştim când se clasează un dosar, când se finalizează rechizitoriu, când se pun sub acuzare persoane”, a declarat Crina Bologa.

Şeful DNA a precizat că 13 dosare care au legătură cu pandemia sunt trimise în judecată, care vizează 26 de inculpaţi.


„Trimise în judecată avem 13 dosare cu 26 de inculpaţi. Avem şi la Braşov şi la Oradea, avem şi la Bucureşti dosarul Unifarm. Am avut două instituţii importante care au făcut achiziţii în pandemie, Unifarm şi ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate). Statul român prin aceste două entităţi a făcut achiziţii de produse medicale”, a precizat şeful DNA, 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3266 secunde