Rabatul dezminte orice proiect de vizită a preşedintelui Emmanuel Macron în Maroc

199
Rabatul dezminte orice proiect de vizită a preşedintelui Emmanuel Macron în Maroc - 1-1694936706.jpg

Articole de la același autor

O vizită a preşedintelui francez Emmanuel Macron în Maroc nu este la ordinea zilei, a afirmat o sursă guvernamentală marocană, respingând declaraţiile şefei diplomaţiei franceze, într-un context de relaţii bilaterale tensionate, scrie agenţia AFP.

Aceste tensiuni s-au manifestat din nou după cutremurul care a lovit regiunea Marrakech, în centrul regatului, omorând aproape 3.000 de persoane. Rabatul nu a acceptat ajutorul oferit de Paris, ceea ce a dus la „polemici care nu au niciun motiv să existe”, a apreciat preşedintele francez.

În cursul unui interviu acordat canalului francez de informaţii LCI, şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a afirmat că preşedintele Macron a fost invitat de regele Mohamed al VI-lea al Marocului să efectueze o vizită de stat.

„Regele Marocului şi-a reînnoit invitaţia adresată recent preşedintelui Macron, în această vară, când au vorbit”, a declarat ea. „Preşedintele este invitat, mai avem de găsit date care nu au fost încă găsite”, a adăugat ministrul de externe.

„Această vizită nu se află la ordinea zilei şi nu este programată”, a declarat o sursă guvernamentală marocană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3458 secunde