Rebelii houthi: Italia va deveni o ţintă dacă se va alătura atacurilor împotriva Yemenului

136
Rebelii houthi: Italia va deveni o ţintă dacă se va alătura atacurilor împotriva Yemenului - 1-1707125783.jpg

Articole de la același autor

Italia va deveni o ţintă dacă va lua parte la atacurile împotriva Yemenului, a declarat un responsabil de rang înalt al rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, într-un interviu publicat, luni, 5 februarie, de cotidianul La Repubblica, informează agenţia Reuters.

Mohamed Ali al-Houthi, şeful comitetului revoluţionar suprem al Houthi, a transmis că Italia ar trebui să fie neutră în conflictul israeliano-palestinian şi să exercite presiuni asupra Israelului pentru a opri atacurile asupra Fâşiei Gaza, adăugând că aceasta ar fi singura cale de a obţine pacea în regiune.

Oficiali italieni au precizat că va fi detaşat un amiral care să preia comanda misiunii navale a Uniunii Europene în Marea Roşie, căreia i s-a alăturat pentru a proteja navele de atacurile miliţiei houthi din Yemen.

Mandatul acestei misiuni, care va fi lansată la jumătatea lunii februarie, are ca obiectiv protejarea navelor comerciale şi interceptarea atacurilor, dar nu participarea la lovituri împotriva houthi, a precizat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

La rândul său, ministrul britanic de externe, David Cameron, i-a îndemnat pe rebelii houthi să pună capăt atacurilor lor „necugetate” asupra navigaţiei internaţionale din Marea Roşie, după ultimele lovituri aeriene ale SUA şi Regatului Unit care le-au vizat capacităţile militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5467 secunde