Rusia ar fi folosit arma termobarică, a doua ca periculozitate după cea nucleară. Convenția de la Geneva, încălcată

264
1
Rusia ar fi folosit arma termobarică, a doua ca periculozitate după cea nucleară. Convenția de la Geneva, încălcată - 1200x630-1646122219.jpg
Rusia a folosit o armă termobarică luni în atacul său asupra Ucrainei, potrivit ambasadoarei ucrainene în SUA, Oksana Markarova.

"Au folosit o bombă cu vid astăzi, care este de fapt interzisă de Convenția de la Geneva", a spus ea, citată de corespondentul Reuters Phil Stewart.

TOS-1 este un sistem de lansatoare de rachete montat pe un saşiu de tanc T-72 care foloseşte rachete termobarice şi a fost operaţional pentru prima dată în timpul războiului sovietic din Afganistan. De asemenea, a fost folosit recent şi în Siria.

Sistemele TOS sunt cunoscute pentru efectele îngrozitoare ale focoaselor explozive combustibil-aer. Acestea sunt considerate cele mai devastatoare arme explozive, în afară de armele nucleare tactice.

TOS-1 lansează o rachetă care transportă un exploziv combustibil-aer (FAE). Puterea sa de distrugere este estimată la 1 km 2 per explozie pentru rachetele incendiare şi 2 km 2 pentru rachetele termobarice. Are o viteză de 65 km / h, o greutate de 46 de tone şi este condusă de un echipaj de trei persoane.

Victimele unei explozii provocate de TOS-1 sunt ucise fie prin suprapresiunea asupra oaselor, prin dislocarea ochilor, sau pot muri în urma unor hemoragii interne produse de presiunea generată la explozie, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

SATANA CRIMINALA putin
1 martie 2022
MOARTE SATANELOR RUSE !!!

Poate cand or incepe sa cada BOMBELE SOVIETICE in paris, londra si washington, vor constientiza IDIOTII din occident, ce-nseama sa stai si sa privesti cum o ADUNATURA DE CRIMINALI TERORISTI SOVIETICI, SFARTECA un popor NEVINOVAT si DISTRUG o tara !!! BIDEU, MACROU, GIONSON, puteti dormi linistiti ? ? ? In numele cui si a ce, i-ati SACRIFICAT pe SARMANII UCRAINIENI ? ? ?

Pagina a fost generata in 0.5683 secunde