Sancţiuni economice împotriva unor responsabili ai entităţii sârbilor bosniaci

184
Sancţiuni economice împotriva unor responsabili ai entităţii sârbilor bosniaci - 1-1690874487.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite au impus sancţiuni economice împotriva mai multor responsabili ai Republicii Srpska, entitate a sârbilor bosniaci, acuzaţi că subminează acordurile din 1995 care au pus capăt războiului din fosta Iugoslavie cu o lege recent adoptată, notează agenţia AFP.

Cei patru responsabili vizaţi „poartă responsabilitatea pentru că au încurajat adoptarea acestei legislaţii care ameninţă punerea în aplicare a Acordului de pace de la Dayton” încheind războiul din fosta Iugoslavie (1992-1995), a indicat Departamentul american al Trezoreriei într-un comunicat.

Aceste sancţiuni îi au în vedere pe preşedintele Adunării Republicii Srpska, Nenad Stevandic, prim-ministrul Radovan Viskovic, ministrul justiţiei Milos Bukejlovic, precum şi pe Zeljka Cvijanovic, membră din partea minorităţii sârbe a preşedinţiei tripartite a Bosniei.

Milorad Dodik, preşedintele Republicii Srpska şi apropiat al Kremlinului, nu face parte dintre cei vizaţi. Sancţiuni economice împotriva lui au fost deja luate în 2017 şi 2022 de către Washington, pentru măsurile sale care au ca scop obstrucţionarea punerii în aplicare a Acordului de la Dayton. Pe 9 iulie, el a promulgat o lege, aprobată anterior de parlament, care suspendă recunoaşterea de către entitatea sârbilor bosniaci a hotărârilor Curţii Constituţionale a Bosniei care, teoretic, se aplică teoretic în întreaga ţară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4079 secunde