China avertizează SUA despre pericolul înarmării Taiwanului

1200
China avertizează SUA despre pericolul înarmării Taiwanului - 1-1690873951.jpg

Articole de la același autor

China a cerut, marţi, 1 august, Statelor Unite să nu urmeze calea „greşită şi periculoasă” a înarmării Taiwanului, transmite agenţia Reuters.

La sfârşitul săptămânii trecute, SUA au anunţat un pachet de ajutoare pentru Taiwan în valoare de 345 de milioane de dolari, iar Congresul american a autorizat în cadrul bugetului pe 2023 trimiterea de armament în valoare de un miliard de dolari către insula revendicată de China.

Tan Keifei, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing, a declarat că Washingtonul trebuie să înceteze orice „complicitate militară” cu autorităţile de la Taipei.

„Problema Taiwanului priveşte interesele fundamentale ale Chinei şi este o limită peste care nu se poate trece în relaţiile dintre China şi SUA”, a avertizat Tan Keifei.

Taiwanul este guvernat democratic şi independent de facto, însă China consideră insula o provincie secesionistă şi nu a exclus niciodată utilizarea forţei pentru a o readuce sub controlul Beijingului. Forţele armate chineze au desfăşurat recent în jurul insulei zeci de avioane de vânătoare, bombardiere, drone şi alte aeronave şi urmăresc cu atenţie situaţia din Strâmtoarea Taiwan, fiind permanent în stare de alertă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6165 secunde