China propune Vietnamului o cooperare militară mai strânsă

165
China propune Vietnamului o cooperare militară mai strânsă - 1-1687852989.jpg
China doreşte să lucreze cu Vietnamul pentru a întări comunicarea şi cooperarea la nivel înalt între cele două armate, a declarat ministrul apărării, Li Shangfu, într-o întrevedere la Beijing cu omologul său vietnamez, transmite agenţia Reuters.

Li a afirmat că situaţia internaţională este haotică şi interconectată, iar securitatea regiunii Asia-Pacific se confruntă cu provocări, a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

„China şi Vietnam ar trebui să lucreze împreună şi să se unească strâns în noua călătorie a socialismului, apărarea intereselor strategice comune ale celor două state şi aducerea de contribuţii pozitive la pacea şi stabilitatea regionale”, a indicat Li în discuţiile cu omologul său Phan Van Giang.

Li i-a spus acestuia că relaţiile dintre cele două armate s-au dezvoltat bine şi a adăugat că Beijingul doreşte să le promoveze la un nou nivel.

Întrevederea a avut loc după ce nava militară americană „USS Ronald Reagan” a făcut, duminică, o escală în portul vietnamez Danang, a treia a unui portavion american de la încheierea războiului din Vietnam.

Vizita navei americane a avut loc într-un context de tensiuni între China şi Statele Unite în Marea Chinei de Sud, revendicată în mare parte de China, în timp ce cele două puteri îşi dispută influenţa în această regiune cu resurse energetice importante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4391 secunde