China avertizează UE că va riposta la eventualele sancţiuni împotriva companiilor sale

119
China avertizează UE că va riposta la eventualele sancţiuni împotriva companiilor sale - 1-1683703034.jpg

Articole de la același autor

China va riposta la eventualele sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva companiilor chineze pentru presupusele lor schimburi comerciale cu Rusia, a avertizat, la Berlin, ministrul de externe chinez, Qin Gang, în replică la o declaraţie a şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, care a criticat neutralitatea revendicată de China în conflictul din Ucraina, potrivit agenţiei France Presse.

„China şi companiile ruse au relaţie normală, una de cooperare. Acest tip de cooperare normală nu trebuie să fie afectat de eventualele sancţiuni europene”, a avertizat Qin Gang în cursul unei conferinţe de presă comune cu titulara Ministerului german de Externe.

Comisia Europeană a supus atenţiei statelor membre ale UE al 11-lea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, destinat să împiedice eludarea sancţiunilor europene.

„Obiectivul este de a evita ca bunurile interzise exportului spre Rusia să găsească o cale pentru a aproviziona complexul militar rus”, a explicat Eric Mamer, purtător de cuvânt şef al executivului european. Propunerea Comisiei vizează pentru prima oară opt companii chineze şi din Hong Kong acuzate că reexportă articole sensibile în Rusia.

„China va da replica necesară pentru a-şi proteja cu fermitate interesele legitime ale companiilor chineze”, a avertizat Gang, exprimându-se „ferm” împotriva sancţiunilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1751 secunde