Xi Jinping salută crearea de legături strategice chino-palestiniene

120
Xi Jinping salută crearea de legături strategice chino-palestiniene - 1-1686818193.jpg
Preşedintele chinez Xi Jinping i-a promis omologului său palestinian Mahmoud Abbas că ţara sa îşi va întări coordonarea şi îşi va ridica relaţiile diplomatice la nivel strategic cu autorităţile palestiniene, relatează agenţia AFP.

În vârstă de 87 de ani, liderul palestinian se află, în aceste zile, la Beijing, vizită ce vine în contextul demersurilor Chinei de a-şi spori implicarea în medierea disputelor din Orientul Mijlociu.

Diplomaţia chineză, care la începutul acestui an a facilitat o apropiere spectaculoasă între Iran şi Arabia Saudită, afirmă că vrea să contribuie la procesul de pace israeliano-palestinian, care stagnează din 2014.

„Beijingul a susţinut întotdeauna cu fermitate cauza justă a poporului palestinian de a-şi restabili drepturile naţionale legitime”, i-a declarat Xi Jinping oaspetelui său, după ceremonia de întâmpinare desfăşurată în faţa monumentalului Palat al Poporului.

„Având în vedere schimbările semnificative cu care se confruntă lumea şi noile evoluţii ale situaţiei din Orientul Mijlociu, China este pregătită să-şi consolideze coordonarea şi cooperarea cu partea palestiniană pentru a promova o reglementare rapidă, cuprinzătoare, justă şi durabilă a chestiunii palestiniene”, a subliniat el.

China recunoaşte Palestina ca stat şi susţine în mod tradiţional o soluţie bazată pe crearea a două state separate în regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3848 secunde