Preşedintele rus Vladimir Putin prezidează prima zi a summitului Rusia-Africa de la Sankt Petersburg

1530
Preşedintele rus Vladimir Putin prezidează prima zi a summitului Rusia-Africa de la Sankt Petersburg - 1-1690447483.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin prezidează, joi, 27 iulie, prima zi a summitului Rusia-Africa, care reuneşte aproximativ 50 de delegaţii africane la Sankt Petersburg, o reuniune marcată de retragerea Moscovei din acordul privind exportul de cereale, informează agenţia EFE.

Putin va avea un dejun de lucru cu cu şefii organizaţiilor regionale de pe continent şi va participa la forumul economic ce se va desfăşura în paralel, indică preşedinţia de la Moscova.

În următoarele trei zile, el se va întâlni cu toţi şefii de stat care participă la summit, precum şi cu unii dintre prim-miniştri, aşa cum a făcut cu o zi înainte cu premierul Abiy Ahmed din Etiopia.

Referitor la războiul din Ucraina, Putin va discuta vineri această problemă cu liderii africani, care a prezentat la jumătatea lunii iunie, la Sankt Petersburg, un plan în zece puncte, care cuprinde detensionarea, negocieri de pace şi garanţii de securitate pentru ambele părţi.

Rusia, care a anulat peste 20 de miliarde de dolari din datoria externă a ţărilor africane, va discuta la Sankt Petersburg şi despre posibila furnizare de armament greu şi alte echipamente de apărare pentru unele dintre acestea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5884 secunde