Ministerul Apărării britanic avertizează: Flota rusă de la Marea Neagră pregăteşte blocada

1291
Ministerul Apărării britanic avertizează: Flota rusă de la Marea Neagră pregăteşte blocada - 1-1690370140.jpg

Articole de la același autor

Flota rusă de la Marea Neagră se poziţionează pentru blocada porturilor ucrainene după ce Moscova a suspendat un acord internaţional pentru transportul cerealelor, potrivit unor analişti britanici din domeniul apărării, informează agenţia DPA.

Corveta modernă a Rusiei „Serghei Kotov” patrulează deja pe traseul dintre Bosfor şi oraşul-port ucrainean Odesa, a declarat Ministerul Apărării britanic, miercuri, 26 iulie, în raportul său de informaţii cotidian despre războiul din Ucraina.

Raportul britanic susţine că „există o posibilitate realistă că aceasta va face parte dintr-un grup însărcinat să intercepteze navele comerciale despre care Rusia crede că se îndreaptă spre Ucraina”.

Rusia a lăsat să expire un acord cerealier internaţional săptămâna trecută, în ciuda unor critici internaţionale severe.

Acordul a fost încheiat pentru a ajuta la asigurarea furnizării de grâne către ţările care se bazează pe cerealele din regiunea sfâşiată de război. Potrivit condiţiilor acordului, cerealele ucrainene erau exportate prin Marea Neagră şi Strâmtoarea Bosfor în Turcia. Acum există temeri că foametea în ţările sărace va deveni şi mai mare.

Sfârşitul acordului cerealier poate creşte acum intensitatea şi amploarea conflictului armat în zona Mării Negre, potrivit raportului britanic.

Secretarul de externe britanic James Cleverly a avertizat că „Marea Britanie consideră că Rusia îşi poate escalada campania de distrugere a exporturilor alimentare din Ucraina vizând nave civile în Marea Neagră”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3344 secunde