Şefa diplomaţiei franceze: Atacurile comise de Hamas în Israel ar putea constitui crime împotriva umanităţii

316
Şefa diplomaţiei franceze: Atacurile comise de Hamas în Israel ar putea constitui crime împotriva umanităţii - 1-1697092985.jpg

Articole de la același autor

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Catherine Colonna, a estimat că atacurile comise de mişcarea palestiniană Hamas în Israel ar putea constitui crime împotriva umanităţii, relatează agenţia AFP.

Întrebată de radio France Info despre faptul că aceste atacuri ar putea fi crime împotriva umanităţii, Catherine Colonna a răspuns: „Calificarea juridică a acestor crime va fi dată când va veni momentul, dar putem considera că este asemănător cu astfel de crime”.

Ea a anunţat că 11 cetăţeni francezi au fost ucişi în atacurile comise de Hamas împotriva Israelului, potrivit unui bilanţ provizoriu.

„Din păcate, pe măsură ce autorităţile israeliene efectuează identificări, bilanţul creşte”, a adăugat şefa diplomaţiei franceze.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ţara sa a trecut la ofensivă, avertizând că „orice membru al Hamas este un om mort”. „Hamas este Daesh (n.r. - acronimul arab al grupării Stat Islamic) şi îi vom zdrobi şi distruge aşa cum lumea a distrus Daesh”, a adăugat el într-un prim discurs solemn în prezenţa membrilor cabinetului său de război.

Benjamin Netanyahu şi rivalul său din opoziţie, Benny Gantz, au convenit să creeze un guvern de urgenţă şi un cabinet de război pe durata conflictului, la patru zile după atacul sângeros şi fără precedent lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva Israelului.

În discursul său, premierul israelian a exprimat pentru prima dată clar intenţia Israelului de a distruge Hamas. Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a insistat: „Vom şterge Hamas de pe faţa Pământului”.

Benjamin Netanyahu, cu ochii înlăcrimaţi, a descris şi masacrele comise de luptătorii palestinieni în Israel.

„Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi. Într-un loc, au adunat oameni, au adus cauciucuri şi benzină şi i-au ars de vii”, a spus el.

XXX

Brazilia, care prezidează în prezent Consiliul de Securitate al ONU, a convocat pentru vineri o nouă reuniune a acestui organism pentru a aborda situaţia în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Şeful diplomaţiei braziliene, Mauro Vieira, a întrerupt un turneu în Asia pentru a se deplasa la New York „în scopul de a participa la o reuniune a Consiliului de securitate al ONU, convocată de Brazilia pentru vineri, 13 octombrie, pentru a aborda situaţia în Fâşia Gaza”, a anunţat ministerul, într-un comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3355 secunde