SUA anunţă un nou pachet militar pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

92
SUA anunţă un nou pachet militar pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari - 1-1697092747.jpg

Articole de la același autor

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat un nou ajutor militar din partea SUA pentru Ucraina, în valoare de 200 milioane de dolari, cu un accent deosebit pe apărarea antiaeriană şi artilerie, ceea ce creşte sprijinul total al Washingtonului pentru Kiev la 43,9 miliarde de dolari, informează agenţia DPA.

Austin a făcut acest anunţ la începutul unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, condus de SUA la sediul NATO, la care a participat pentru prima dată în persoană preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, sosit într-o vizită surpriză la Bruxelles.

„Sunt mândru să anunţ un nou pachet de asistenţă de securitate de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina din partea SUA, pachet care cuprinde muniţii pentru un nou sistem de apărare antiaeriană pe care îl vom livra în curând Ucrainei, precum şi muniţii de artilerie şi rachete, muniţii aeriene de precizie, diferite tipuri de arme şi echipamente pentru contracararea dronele ruse”, a afirmat Austin.

„Statele Unite vor fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a transmis secretarul american al Apărării. Potrivit acestuia, coaliţia condusă de SUA şi formată din aproximativ 50 de ţări s-a angajat să acorde Ucrainei un ajutor de peste 33 de miliarde de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde