Berlinul va găzdui în iunie 2024 o reuniune internaţională privind reconstrucţia Ucrainei

144
Berlinul va găzdui în iunie 2024 o reuniune internaţională privind reconstrucţia Ucrainei - 1-1695277595.jpg

Articole de la același autor

Germania va organiza, pe 11 iunie 2024, următoarea conferinţă internaţională privind reconstrucţia Ucrainei, a anunţat cancelarul german Olaf Scholz după o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la New York, notează agenţia AFP. Această reuniune va avea loc la Berlin, au adăugat serviciile cancelariei într-un comunicat.

Ultima conferinţă de acest tip, la Londra, a reunit timp de două zile, în iunie, lideri şi reprezentanţi din peste 60 de ţări şi instituţii financiare în special pentru a debloca fonduri pentru ţara atacată de Rusia.

Este vorba de a ajuta Ucraina să-şi menţină economia pe linia de plutire şi, pe termen lung, să-şi refacă infrastructura şi diferitele sale sectoare de activitate. Sectorul privat este, de asemenea, chemat să se mobilizeze.

Cancelarul german a avut o întâlnire de 30 de minute cu preşedintele ucrainean în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York.

Situaţia politică, militară şi umanitară din Ucraina a fost în centrul discuţiilor, potrivit cancelariei, Olaf Scholz reafirmând că Germania va sprijini în continuare Kievul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2828 secunde