Şefa diplomaţiei germane subliniază prietenia dintre Berlin şi Paris, pe fondul recentelor dezacorduri

157
Şefa diplomaţiei germane subliniază prietenia dintre Berlin şi Paris, pe fondul recentelor dezacorduri - 1-1709715844.jpg

Articole de la același autor

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a subliniat importanţa relaţiilor strânse dintre Berlin şi Paris, în urma recentelor dezacorduri franco-germane, relatează agenţia DPA.

Baerbock s-a întâlnit cu omologul său francez Stephane Sejourne, la Paris, la revenirea dintr-o vizită în Bosnia şi Herţegovina. Înainte de întrunire, ministrul german de externe a subliniat că „prietenia şi solidaritatea profundă nu se exprimă fiind mereu de acord unul cu celălalt. Când sunteţi mereu de acord, e ceva în neregulă”.

„Prietenia profundă se exprimă mai presus de toate prin aceea că, şi atunci când nu sunteţi de acord, continuaţi să lucraţi împreună şi nimic nu vă poate despărţi”, a adăugat ea.

Vizita sa în capitala franceză este considerată ca fiind menită să trimită Moscovei un semnal de unitate, în urma recentelor dezacorduri publice dintre cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron legat de strategia privind conflictul din Ucraina.

Recent, Scholz şi-a susţinut poziţia de a nu trimite soldaţi în Ucraina pentru a o ajuta să respingă invazia rusă, în reacţie la controversata remarcă a lui Macron prin care acesta nu a exclus desfăşurarea de trupe terestre occidentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3047 secunde