Slovacul Martin Hojsik, ales vicepreşedinte al Parlamentului European

214
Slovacul Martin Hojsik, ales vicepreşedinte al Parlamentului European - 1-1697702254.jpg

Articole de la același autor

Eurodeputatul liberal slovac Martin Hojsik a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, întrucât Michal Simecka se pregăteşte să-şi preia mandatul în Consiliul Naţional (parlamentul unicameral slovac) în urma alegerilor legislative desfăşurate în Slovacia în luna septembrie, relatează agenţia TASR.

Hojsik, care a fost propus de grupul Renew Europe, va fi unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European, iar mandatul său va dura până la alegerile europene din 2024.

Eurodeputatul Michal Simecka urma să demisioneze din funcţia de eurodeputat, pentru a-şi prelua mandatul în parlamentul naţional.

Fost activist în domeniul protecţiei mediului, Hojsik este de asemenea membru al formaţiunii Slovacia Progresistă, principalul partid de opoziţie din Slovacia după ce, miercuri, Smer-SD, formaţiunea fostului premier Robert Fico, desemnat săptămâna trecută pentru formarea unui nou guvern în urma alegerilor legislative din 30 septembrie, a semnat un memorandum de înţelegere cu Hlas (Hlas-Social-Democraţia) şi Partidul Naţional Slovac. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9208 secunde