Stare de catastrofă majoră declarată în California din cauza inundaţiilor

80
Stare de catastrofă majoră declarată în California din cauza inundaţiilor - californiacatastrofa-1673779896.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a declarat stare de catastrofă majoră în California, unde noi intemperii sunt aşteptate şi luni, după trei săptămâni de precipitaţii inedite, care au făcut deja cel puţin 19 victime, informează AFP.

Joe Biden a ordonat sâmbătă seară furnizarea unui ajutor federal pentru ca locuitorii şi colectivităţile din acest stat american să poată să repare distrugerile cauzate începând din 27 decembrie de o serie de furtuni de iarnă violente, care au provocat inundaţii, alunecări de teren şi scurgeri de noroi, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă.

Un important val de ploi şi de ninsori în regiunile montane a afectat sâmbătă numeroase zone din California, cel mai populat stat american, ale cărui soluri sunt deja saturate cu apă.


Un nou râu atmosferic, o fâşie îngustă din atmosferă care transportă cantităţi enorme de umiditate din regiunile tropicale, este aşteptat pentru luni, zi liberă în Statele Unite (Ziua Martin Luther King Jr.), când va aduce noi valuri de precipitaţii extreme, a avertizat Serviciul naţional de meteorologie din această ţară (NWS).

Mai multe linii electrice au fost afectate, în timp ce numeroase câmpuri agricole şi drumuri au fost inundate.

NWS se aşteaptă la inundaţii dezastruoase în valea de joasă altitudine a râului Salinas, o importantă regiune agricolă situată la sud de Golful San Francisco.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5628 secunde