Traficul feroviar peste podul Crimeei a fost reluat

94
Traficul feroviar peste podul Crimeei a fost reluat - pod-crimeea-1689595873.jpg

Articole de la același autor

S-a reluat traficul feroviar de mărfuri peste podul care leagă Crimeea de Rusia, transmite luni agenţia TASS, preluată de Reuters. Un tren a plecat deja dinspre Kerci către Moscova.

Preşedintele parlamentului instalat de Rusia în Crimeea a susţinut tot luni că Ucraina s-a aflat în spatele incidentului de la pod în care şi-au pierdut viaţa doi oameni, duminică noaptea. Oficialul citat de RIA, de asemenea conform Reuters, a declarat că podul a fost atacat de regimul terorist de la Kiev, însă infrastructura feroviară nu a fost afectată.

Purtătoarea de cuvânt a comandamentului ucrainean de sud, Natalia Humeniuk, a afirmat că incidentul ar putea fi o provocare din partea Rusiei.

„Crearea unor astfel de provocări, pe care autorităţile de ocupaţie din Crimeea le raportează imediat foarte vocal, este o modalitate tipică de rezolvare a problemelor de către autorităţile din Crimeea şi de către ţara agresoare”, a declarat ea postului naţional de radio Rada din Ucraina.

Podul este o legătură vitală pentru aprovizionarea forţelor ruse din Ucraina.

Crimeea este ocupată de Rusia din 2014. Moscova a proclamat anexarea peninsulei în urma unui referendum nerecunoscut internaţional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9465 secunde