Ucraina, prudentă după anunţul retragerii ruse din Herson, afirmă Volodimir Zelenski

59
Ucraina, prudentă după anunţul retragerii ruse din Herson, afirmă Volodimir Zelenski - ucrainaprudenta-1668093178.jpg
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara că ţara sa reacţionează cu o prudenţă extremă la anunţul privind retragerea rusă din oraşul Herson, sudul ţării, relatează AFP.


„Inamicul nu ne face cadou, nu face gest de bunăvoinţă, trebuie să câştigăm totul”, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic către ucraineni. „Trebuie deci să fim extrem de prudenţi, fără emoţii, fără să ne asumăm riscuri inutile, pentru a ne elibera tot teritoriul cu cele mai mici pierderi posibile”, a subliniat preşedintele ucrainean.


Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, notează Reuters şi AFP.


Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie. Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Pagina a fost generata in 0.6565 secunde