Ungaria respinge ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa

153
Ungaria respinge ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa - 1-1716877709.jpg

Articole de la același autor

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat că „propunerile nebuneşti” de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în Europa sunt inacceptabile, iar guvernul de la Budapesta nu va permite sub nicio formă ca tinerii ungari să fie trimişi la război în Ucraina, transmite agenţia MTI.

Szijjarto a afirmat că „numărătoarea inversă până la alegerile europarlamentare din iunie aduce din nefericire o creştere a sentimentelor războinice, iar mulţi propun ca Ucraina să primească mai mulţi bani şi mai multe arme. Aceasta poate duce doar la mai multe distrugeri şi mai mulţi morţi”.

El s-a referit la propunerile de a se permite forţelor ucrainene să utilizeze armamentul occidental împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei.

„Vorbesc în mod pozitiv despre o iniţiativă ca ţările NATO să doboare rachete ruseşti deasupra Ucrainei şi din nefericire colegii mei miniştri de externe nu s-au distanţat de ameninţările cu războiul nuclear”, a spus Szijjarto.

„Nu dorim să vedem unguri pe frontul războiului dintre Ucraina şi Rusia şi nu dorim ca tineri unguri să fie luaţi în Ucraina. Acesta nu este războiul nostru şi nu avem nimic de-a face cu el”, a insistat Szijjarto. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2695 secunde