Ungaria respinge pactul UE privind migraţia şi caută modalităţi legale să-l conteste

147
Ungaria respinge pactul UE privind migraţia şi caută modalităţi legale să-l conteste - ungaria-1713108425.jpg

Articole de la același autor

Guvernul ungar a anunţat că nu acceptă pactul UE privind migraţia votat de Parlamentul European şi respinge atât sistemul de redistribuire a migranţilor inclus în acest pact, cât şi contribuţiile financiare alternative pentru refuzul de a-i primi pe migranţii redistribuiţi din ţările aflate în prima linie a valului migrator, relatează agenţia EFE.

„Parlamentul European a luat o decizie proastă. Noi nu acceptăm relocarea obligatorie şi nici amenzile pentru refuzul de a primi migranţi”, a declarat, la Budapesta, Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, adăugând că Ungaria se alătură poziţiei Poloniei, al cărei premier Donald Tusk a anunţat că nu va aplica mecanismul obligatoriu de relocare a migranţilor şi nici nu va plăti contribuţii financiare.

Pactul UE privind migraţia şi azilul înăspreşte regulile privind dreptul de azil, dar include şi cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre, respectiv relocarea din ţările din prima linie către alte state membre ale UE a cel puţin 30.000 de migranţi pe an. Ţările ce refuză aceste cote au ca alternativă o contribuţie de 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat sau furnizarea de sprijin operativ şi tehnic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5181 secunde