Membri ai Parlamentului European, suspectaţi că ar fi plătiţi de o reţea de propagandă rusă

122
Membri ai Parlamentului European, suspectaţi că ar fi plătiţi de o reţea de propagandă rusă - membri-1711900364.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi membri ai Parlamentului European au fost plătiţi pentru a răspândi mesajele Moscovei, a declarat premierul belgian Alexander De Croo, potrivit căruia serviciile de informaţii belgian şi ceh au colaborat strâns pentru a destructura o reţea de propagandă rusă, relatează Politico.

Şeful guvernului belgian, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, confirmă astfel unele informaţii dezvăluite de autorităţile de la Praga.

„De exemplu, s-a aflat că Rusia a abordat membri ai Parlamentului European, dar i-a şi plătit, pentru a promova aici propaganda rusă”, a spus De Croo în timpul unei dezbateri în parlamentul federal belgian despre interferenţa străină. El nu a divulgat numele eurodeputaţilor respectivi.

Un purtător de cuvânt al guvernului belgian a precizat că Alexander De Croo s-a referit la decizia guvernului ceh de a sancţiona website-ul de ştiri Voice of Europe, despre care Praga susţine că este parte a operaţiunii de propagandă pro-rusă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde