Premierul ungar Viktor Orban: „Trebuie să ocupăm Bruxellesul!”

102
Premierul ungar Viktor Orban: „Trebuie să ocupăm Bruxellesul!” - 1-1710669033.jpg

Articole de la același autor

„Dacă dorim să păstrăm libertatea şi suveranitatea Ungariei, nu vom avea altă opţiune decât să ocupăm Bruxellesul”, a declarat premierul ungar Viktor Orban în discursul său cu ocazia aniversării revoluţiei ungare din 1848, referindu-se la alegerile europarlamentare din 9 iunie despre care el crede că vor aduce o victorie a partidelor suveraniste, relatează agenţia MTI.

Vorbind în faţa a mii de simpatizanţi, premierul conservator ungar a comparat Bruxellesul cu un imperiu care „a abandonat oamenii, agricultorii, clasa mijlocie şi companiile”, în timp ce limitează drepturile naţiunilor. „Acest imperiu vrea să ne oblige să participăm la război în Ucraina, să acceptăm migranţi şi să ne îndoctrineze copiii”, a continuat Orban.

„Bruxellesul nu este primul imperiu care râvneşte la Ungaria, dar în ultimii 500 de ani toate imperiile de acest fel şi-au dat seama că opresiunea, corupţia sau violenţa nu le duc nicăieri”, a amintit Orban, evocând imperiile Otoman, Habsbusrgic, dar şi Uniunea Sovietică.

„Bruxellesul singur nu va înţelege asta, dar noi vom defila spre Bruxelles şi vom aduce noi înşine schimbarea în UE”, a susţinut mai departe Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4545 secunde