Victorie importantă împotriva Statului Islamic. Orașul Palmira a fost eliberat

174
Victorie importantă împotriva Statului Islamic. Orașul Palmira a fost eliberat - victorieimportanta-1459095861.jpg

Articole recomandate

Forțele siriene au redobândit, ieri, orașul Palmira, aflat sub controlul rețelei teroriste Stat Islamic din mai 2015, după ce au declanșat o amplă ofensivă, susținută de raiduri aeriene ale forțelor ruse, anunță televiziunea siriană de stat și OSDO, potrivit Reuters.
Potrivit unei surse militare citate de televiziunea de stat, armata siriană împreună cu milițiile aliate au preluat "controlul în totalitate asupra orașului Palmira".


Organizația umanitară Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) susține că încă mai aveau loc schimburi de focuri în partea estică a orașului duminică dimineață, dar centrul de comandă al rețelei Stat Islamic (SI) s-a retras spre est, părăsind Palmira, reaflată sub controlul administrației Bashar al-Assad.


Pentru conducerea siriană, redobândirea orașului Palmira, printr-o campanie militară de trei săptămâni susținută de raiduri aeriene intense ale forțelor ruse, înseamnă acces la zona deșertică din estul Siriei spre frontiera cu Irak în sud și spre fieful rețelei Stat Islamic din orașele Deir al-Zor și Raqqa în est.


Potrivit directorului OSDO, Rami Abdulrahman, 400 de luptători ai rețelei teroriste Stat Islamic au murit în confruntările din Palmira, oraș pe care l-au controlat din mai 2015, fiind cea mai importantă victorie a grupării de când a declarat califat în arii din Siria și Irak controlate din 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7235 secunde