Virusologii atrag atenția! Valul de pneumonii din China ajunge în Europa

1136
Virusologii atrag atenția! Valul de pneumonii din China ajunge în Europa - descarcare-1-1701449686.jpg
Experții în domeniu medical avertizează asupra epidemiei de pneumonie din China. Boala se răspândește în prezent în China, dar se pare că a ajuns și în țările din Europa de Nord. Autoritățile chineze spun că epidemia se datorează unui număr mare de agenți patogeni respiratori.


În Olanda s-a înregistrat un număr impresionant de cazuri de pneumonie în rândul copiilor, potrivit sursei citate anterior.


Dr. Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, citat de Daily Express, este de părere că statele europene ar trebui să-și intensifice măsurile de prevenire, deoarece pregătirea sistemelor de sănătate pentru a face față acestei epidemii este „neglijată”.


Expertul afirmă că nu se cunosc destule informații despre ceea ce provoacă această boală respiratorie „îngrijorătoare", dar că sistemele de sănătate din Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.
„Este esențial să înțelegem dacă este o tulpină nouă sau o mutație a unui virus existent. Aceste cunoștințe ne influențează previziunile privind răspândirea și virulența sa. Dacă este un virus nou, ne aventurăm în necunoscut, cu potențial atât pentru o virulență mai mare, cât și pentru o lipsă de imunitate în rândul populației.", a explicat Dr. Joseph Ambani, potrivit Daily Express US.


În schimb, experții sanitari din SUA sunt mai precauți în declarații și spun că epidemia misterioasă de pneumonie este cauzată de mai mulți viruși și bacterii.


Îngrijorarea legată de această afecțiune este în creștere, chiar dacă autoritățile din China spun că pneumonia este cauzată de infecții bacteriene, virusul sincițial respirator , virusul gripei și virusul răcelii comune.


Sistemele de sănătate din statele europene trebuie să rămână în alertă și să fie pregătite pentru a face față unui val de astfel de infecții, spune medicul Joseph Ambani.


Prevenirea acestei boli, dar și monitorizarea situației pot ajuta sistemele sanitare să prevină o nouă epidemie.
„Europa trebuie nu numai să intensifice supravegherea, ci și să se asigure că infrastructura sa de asistență medicală - de la secțiile de terapie intensivă până la asistența medicală primară - este echipată pentru a face față unei potențiale creșteri a numărului de cazuri. Această pregătire se extinde la stocarea de materiale medicale esențiale și la formarea profesioniștilor din domeniul sănătății în gestionarea epidemiilor.", subliniază Dr. Ambani.


Val de îmbolnăviri în Olanda, Danemarca și Suedia


Olanda a fost prima țară din Europa care a raportat creșteri alarmante ale numărului de cazuri de pneumonie care provoacă „sindromul plămânului alb”, boala care a dus la supraaglomerarea spitalelor din China.


Și în Danemarca numărul de cazuri pentru această afecțiune respiratorie a crescut, scrie publicația Daily Mail.
Potrivit sursei citate, autoritățile sanitare daneze spun că rata cazurilor de mycoplasma pneumoniae, o infecție bacteriană pentru care unele antibiotice sunt inutile, a atins niveluri „epidemice”.


Același virus provoacă și valul de pneumonii din China. Autoritățile de la Beijing recomandă, din nou, folosirea măștilor sanitare și distanțarea socială. De altfel, școlile au început să fie dezinfectate, exact ca în timpul pandemiei de Covid-19.


Statens Serum Institut (SSI) din Danemarca a dezvăluit că ratele s-au triplat în ultimele cinci săptămâni și a avertizat că și mai mulți copii vor fi loviți în această iarnă de această boală.


Suedia a raportat și ea un număr mare de cazuri de pneumonie. Cu toate acestea, Olanda nu pune creșterea numărului de pneumonii pe seama bacteriei mycoplasma.


La rândul ei, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut autorităților de la Beijing mai multe date cu privire la valul de infecții.


În prezent, OMS analizează datele furnizate de China cu privire la epidemia în creștere, în timp ce profesioniștii din domeniul medical din întreaga lume rămân în stare de alertă maximă.


Dr. Maria Van Kerkhove, un epidemiolog al OMS, a declarat că agenția „urmărește ce se întâmplă în China", în timp ce spitalele din întreaga țară continuă să fie copleșite.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9143 secunde