Vladimir Putin apără arestarea vocilor critice în timpul conflictului armat cu Ucraina

102
Vladimir Putin apără arestarea vocilor critice în timpul conflictului armat cu Ucraina - 1-1690705537.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărat, sâmbătă, represiunea tot mai mare împotriva societăţii civile şi a vocilor critice din Rusia, estimând-o necesară ca parte a ofensivei Rusiei în Ucraina, transmite agenţia AFP.

„Suntem în 2023, iar Federaţia Rusă este implicată într-un conflict armat cu un vecin. Şi cred că trebuie să adoptăm o anumită atitudine faţă de persoanele care ne provoacă daune în interiorul ţării”, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii ruşi.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că, pentru a reuşi, inclusiv într-o zonă de conflict, trebuie să respectăm anumite reguli”, a continuat el.

Vladimir Putin i-a răspuns unui jurnalist de la cotidianul rus Kommersant, care i-a cerut să comenteze arestarea recentă a unui politolog şi unui regizoare de teatru, Boris Kagarliţki şi Evghenia Berkovici.

„Aceşti oameni au fost arestaţi pentru cuvintele pe care le-au spus sau scris, este normal?”, a întrebat jurnalistul, făcând o comparaţie cu epurările staliniste din 1937.

Boris Kagarliţki, un cunoscut politolog specializat în stânga din Rusia, a fost acuzat de apeluri publice la terorism şi plasat în arest preventiv la Sâktâvkar, în nordul extrem al Rusiei. El îşi exprimase în mod public opoziţia faţă de ofensiva din Ucraina.

Evghenia Berkovici a fost arestată la începutul lunii mai şi acuzată de apologia terorismului pentru o piesă de teatru pe care a pus-o în scenă în 2020, care spunea povestea unor femei ruse recrutate pe internet pentru a se căsători cu islamişti în Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3542 secunde