Vladimir Putin le transmite liderilor africani că Moscova studiază planul lor de pace pentru Ucraina

116
Vladimir Putin le transmite liderilor africani că Moscova studiază planul lor de pace pentru Ucraina - 11-1690545219.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis, vineri, 28 iulie, liderilor africani prezenţi la summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg că Moscova tratează cu respect propunerea lor de pace privind Ucraina şi o studiază cu atenţie pentru găsirea unei ieşiri din conflictul armat în Ucraina, informează agenţia Reuters.

„Să luăm de exemplu iniţiativa unei serii de state africane pentru a reglementa criza ucraineană. Este o problemă gravă, nu putem să nu o studiem”, a declarat Putin în faţa mai multor înalţi responsabili africani.

„Aceasta înseamnă mult, căci înainte misiunile de medie erau monopolizate de ţări având o aşa-zisă democraţie avansată. Acum Africa este la fel de pregătită să ajute la rezolvarea unor probleme care par din afara zonei sale de interes prioritar”, a adăugat el, în a doua zi a sesiunii plenare a celei de-a doua ediţii a Summitului Rusia-Africa. „Noi tratăm cu respect iniţiativele dumneavoastră şi le studiem cu atenţie”, a continuat preşeditele rus.

De asemenea, Putin le-a transmis că Rusia îşi va spori livrările de alimente în Africa, inclusiv unele livrări cu de grâne cu titlu gratuit, iniţiativă pe care a anunţat-o în ajun, şi că este interesată de dezvoltarea cooperării militare cu ţările de pe continentul african.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.425 secunde