Volodimir Zelenski îi salută pe eroii ucraineni care apără valorile NATO

169
Volodimir Zelenski îi salută pe eroii ucraineni care apără valorile NATO - zelenski-saluta-1689077581.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a evidenţiat marţi, în contextul summitului NATO de la Vilnius, rolul militarilor ucraineni care luptă pe linia frontului şi care au şters praful de pe istoria tuturor valorilor pe care le reprezintă NATO, transmite EFE.

„Graniţa de est a Ucrainei, graniţa ţării noastre şi poziţiile luptătorilor noştri reprezintă linia pe care dictatura rusă, în diferitele ei forme, nu o va mai trece niciodată”, a insistat Zelenski, care a apreciat că Rusia a încercat întotdeauna să cucerească popoarele Europei.

Zelenski a postat acest mesaj pe conturile sale de Twitter şi Telegram, cu câteva minute înainte ca secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, să dea startul summitului de două zile pe care Alianţa îl organizează începând de marţi la Vilnius, capitala Lituaniei.

Ucraina aspiră să primească la această întâlnire o invitaţie clară de a adera la NATO odată ce războiul cu Rusia se va termina. Preşedintele Zelenski plănuieşte să participe la reuniune.

Şeful său de cabinet, Andrii Iermak, a declarat marţi că Ucraina lucrează astăzi cu aliaţii săi în problema arhitecturii de securitate euro-atlantică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7067 secunde