Ziariști ruși concediați pentru critici la adresa lui Putin

1396
Ziariști ruși concediați pentru critici la adresa lui Putin - vladimirputin-1323790450.jpg
Redactorul-șef al Kommersant și președintele grupului de presă care deține publicația au fost demiși pentru că au publicat articole ce conțineau cuvinte ofensatoare la adresa premierului Vladimir Putin, informează Mediafax.

"Proprietarul editurii Kommersant, Alișer Usmanov, a anunțat demiterea directorului general al Kommersant-Holding, Andrei Galiev, și a redactorului-șef al săptămânalului Kommersant-Vlast, Maksim Kovalski", relatează Gazeta.ru care face parte din același grup de presă.

Usmanov, miliardar ruso-uzbek, a motivat această demitere prin "publicarea în ultimele numere ale săptămânalului a unor articole care încălcau etica jurnalistică", conform aceleiași surse.

În numărul din 12 decembrie, Kommersant-Vlast a publicat un reportaj privind fraudele imputate partidului de guvernământ, Rusia Unită, în alegerile legislative din 4 decembrie ilustrate de o fotografie a unui buletin de vot invalidat pe care se putea citi un mesaj injurios la adresa lui Putin.

Pe coperta săptămânalului se afla o poză a lui Vladimir Putin cu o expresie copleșită și un titlu cu un subtil joc de cuvinte care permitea combinarea cuvintelor "Rusia Unită" și "frauda la urne".

"Aceste publicații sunt la limita unui comportament infracțional", a decla-rat Usmanov afirmând că nu exclude un apel în justiție împotriva lui Maksim Kovalski, citează Gazeta.ru.

Directorul general al editurii Kommersant, Demian Kudriavțev și-a prezentat singur demisia, conform lui Usmanov.

Redacția Kommersant nu a putut fi contactată pentru comentarii pe parcursul dimineții.

Victoria partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin cu peste 49 la sută din voturi a fost contestată puternic în Rusia, provocând manifestații de protest fără precedent pe tot teritoriul țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Actual : Marea Britanie abandonează UE
Pagina a fost generata in 0.5776 secunde