Cosmetice preparate în casă

133
Cosmetice preparate în casă - sitecosmetice-1413312733.jpg
Având în vedere că vremea rece ne afectează tenul, mâinile, părul, Click pentru femei recomandă câteva rețete de produse cosmetice naturale, care se pot prepara foarte ușor la domiciliu: 


Balsam de buze. Buzele uscate devin moi și catifelate cu un balsam 100% natural. Acesta se prepară din 10 g de ceară de albine, 30 ml ulei de jojoba și o linguriță de miere. Pui pe bain-marie ceara și uleiul și lași să se topească, până se transformă într-un lichid limpede. Dai deoparte și amesteci cu miere ușor încălzită. Amesteci continuu până se răcește complet. Umpli un recipient și folosești cu încredere, deoarece ceara de albine este un bun conservant.


Demachiant ten gras. Amesteci o cană de tărâțe de migdale, o cană de lapte integral și 15 ml de ulei de migdale. Aplici amestecul pe față și masezi cu mișcări circulare. Clătești cu apă călduță.


Demachiant ten uscat. Se prepară din miere (o lingură), lapte praf (20 g), ulei de migdale (20 ml), ulei de avocado (20 ml) și apă de trandafiri (100 ml). În apa de trandafiri încălzită dizolvi mierea și laptele praf și adaugi uleiurile. Acestea din urmă au consistența sebumului pielii. Torni amestecul într-o sticlă închisă la culoare, agiți bine și păstrezi la frigider. Masezi dimineața și seara fața, gâtul și decolteul și apoi ștergi cu o dischetă demachiantă.


Mască pentru ten luminos. Mierea, în combinație cu smântâna, hrănește tenul și-l lasă strălucitor. Amesteci o lingură de miere, 2 linguri de smântână și câțiva germeni de grâu pisați. Aplici masca pe tenul curățat în profunzime (inclusiv gâtul și decolteul) și lași să acționeze 15 minute. Curăță cu apă călduță din abundență.


Șampon pentru păr uscat. Din miere poți prepara un șampon care hrănește părul uscat. Ingredientele folosite trebuie să fie cât mai proaspete, pentru a avea o eficiență mai mare. Prepari dintr-un albuș, 2 gălbenușuri, o lingură de ulei de măsline, o linguriță de miere și zeama de la o lămâie un amestec, pe care-l aplici pe părul umed. Masezi bine pielea capului și lași să acționeze câteva minute. Călești cu apă călduță din belșug, pentru a limpezi foarte bine părul.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru ochi iritați
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cataplasmă cu țelină, pentru reumatism
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru durerile de bilă
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Veste ȘOC! Pesticide în cosmetice
Pagina a fost generata in 3.8317 secunde