Medicul de gardă. Cum se previn aftele bucale

137
Medicul de gardă. Cum se previn aftele bucale - mediccumpotfiprevafte-1410980282.jpg

Articole de la același autor

"De vreo doi ani, m-am mutat la țară și fiica mea, de 13 ani, face des afte. Mă poate ajuta medicul cu niște sfaturi ca să nu mai facă așa ceva? E nevoie de vreun regim alimentar sau pastă de dinți specială? Vă mulțumesc pentru înțelegere, Cristina Ioana".


Într-adevăr, aftele bucale sau stomatita aftoasă, cum se nu-mește în termeni medicali, pot fi prevenite  cu ajutorul unei conduite mai speciale. Potrivit dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Homeomed, persoanele care se confruntă cu această problemă ar trebui să adopte un regim alimentar mai special, în sensul de a ocoli alimentele foarte fierbinți sau excesiv de reci, preparatele acide, picante, din cauză că pot provoca noi iritații. În același timp, ar trebui avută în vedere și înlăturarea factorilor iritativi locali, cum ar fi lucrările dentare iritante, obturațiile nefinisate, muchiile mai tăioase de la nivelul cavității bucale.


Igiena orală, esențială. Pe de altă parte, stomatita aftoasă poate fi ținută la distanță și cu ajutorul unei igiene orale adecvate, cu respectarea controalelor regulate la medic, prin renunțarea la tutun, exces de alcool și băuturi acidulate. De asemenea, se impune periajul dentar dimineața și seara, folosind o  pastă de dinți specială, dar și o periuță adecvată, apă de gură și ață dentară. De precizat că stomatita aftoasă (afta bucală) este o afecțiune care provoacă ulcerații dureroase la nivelul cavității bucale, în general, pe limbă, în interiorul buzei sau al obrajilor. De regulă, cei mai predispuși să facă afte bucale sunt copiii și adolescenții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8906 secunde