Asigurarea pentru morgă

393
Asigurarea pentru morgă - 631e7b7a05742837ad8859c34a00e02f.jpg
Românii sunt bolnavi, ba chiar foarte bolnavi. Cu toții avem în familie sau printre prieteni pe cineva care a fost diagnosticat cu cancer, cu o afecțiune cardiovasculară gravă sau o altă boală căreia nu i s-a găsit leac. Noi simțim pe propria piele, iar statisticile de prin rapoartele oficiale, întocmite de organizațiile mondiale o certifică: România este fruntașă la boli care - fiți atenți! - au fost sau sunt pe cale să fie eradicate din alte state europene! După cum relatam și într-un articol de zilele trecute, în țara noastră incidența hepatitelor este dublă față de restul UE, tuberculoza face ravagii ca nicăieri în alt colț al continentului, iar femeile noastre mor pe capete din cauza cancerului. Surprinde pe cineva această situație? Eu cred că nu!
Chestionați cu privire la motivele pentru care se ajunge ca în țara noastră să se moară de boli banale sau lesne de prevenit în alte state, răspunsul medicilor este invariabil: "Bolnavii vin prea târziu la spital, când boala este deja într-un stadiu prea avansat". În cazul unora dintre pacienți, poate chiar așa și este. Dar nu pentru toți, nici măcar pentru cei mai mulți. Să nu uităm că la ușile doctorilor este tot timpul coadă, iar ei se plâng că sunt nevoiți să consulte mult mai mulți pacienți decât colegii lor de peste hotare. Să însemne oare că românii nu merg la doctori sau că nu li se acordă atenția și îngrijirea medicală cuvenite?
În medicina autohtonă s-a împământenit un obicei păgubos, atât pentru buzunarele, cât și pentru sănătatea românilor: medicii tratează boala, nu bolnavul - fapt pe care, mărturisesc, mi l-a spus tot un doctor, umblat mulți ani prin străinătate. Este mai simplu pentru așa-zișii "salvatori de oameni" să prescrie niște pastile, la grămadă, pe o rețetă, în ideea că și-o face vreuna efectul. Iar dacă în încercarea de a salva un organ sunt distruse și celelalte - nu-i bai, mai mult de tratat, mai mulți bani de luat! Puțini sunt cei care se preocupă să conceapă o schemă terapeutică potrivită nevoilor fiziologice și stării fiecărui bolnav în parte, care să-i dea într-adevăr o șansă.
Românii sunt însă conștiincioși. Își cumpără, din toată sărăcia, rețetele ticsite, achită consultațiile și toate examinările, chiar dacă știu că sunt la zi cu contribuția la asigurarea de sănătate. Se revoltă în tăcere, poate și puțin pe la colțuri, dar scot în continuare bani din buzunar. Dau sume consistente, toate în speranța că "domnul doctor" îi va face bine. După cum arată statisticile, acelea consemnate de organizațiile mondiale și confirmate și de mai marii noștri, își plătesc, însă, drumul către morgă…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Morcovul!
Marţi, 14 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Huoooo, intelectualule!
Luni, 13 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Blestemul românesc al copilăriei
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Despre prigoana lui Prigoană asupra presei
Vineri, 10 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : SOV, dormi liniștit?
Joi, 09 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Comunismul n-a murit
Miercuri, 08 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Drama de pe faleză
Marţi, 07 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Tusac își etalează talentele
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Remaniere sau voodoo?
Pagina a fost generata in 0.5222 secunde