Gitensteinu’ mamii ei de treabă!

510
Gitensteinu’ mamii ei de treabă! - 16e9357e5637f35074fb75f4f1e03d66.jpg
Excelența Sa Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, ne dezvăluie că, de la aterizarea pe Otopeni, cel mai greu i-a fost să înțeleagă sistemul politic de la noi. Ei bine, se vede treaba că a intuit totuși cum funcționează acest specimen catalogat în clasa nevertebratelor drept "homo politicus carpato-danubiano-ponticus", din moment ce n-a scos o vorbuliță despre strălucitoarele absențe ale politicienilor băștinași de la acțiunea umanitară la care dânsul a participat deunăzi. Carevasăzică, dihai ambasadorul marelui licurici a fost în stare să petreacă o zi întreagă, cu tot cu consoartă, bătând cuie în stâlpii casei destinate unei familii sărmane. După care ne-a servit una din aia americănească: "La noi, în State, vecinii se ajută între ei chiar și la construcția caselor. Ajutându-ți apropiații, te ajuți pe tine însuți".
Cum la noi se dă cu mopul, se croșetează macrameuri în platoul TV sau se dă la coasă în fața camerelor doar în campania electorală, nici nu mă așteptam ca, pe șantierul din satul Oarja, județul Argeș, alături de brigada de diplomați străini să se înghesuie și politicienii români. Ne cunoaștem prea bine aleșii ca să ne mai mire. Gitenstein a înțeles și el, dar, din diplomație, nu a comentat, ci a zâmbit tot timpul cu gura până la urechi, chiar dacă și-o fi dat și cu ciocanul peste dește la răstimpuri.
Și ne-a mai dat un sfat: "Ar trebui să vă respectați mai mult, să vă ascultați unul pe altul". Nea Gitenstein, din păcate, n-avem timp să ne respectăm, bre! Sau, și mai rău, să ne construim cotețele unul altuia. Suntem prea ocupați așteptând s-o mierlească și capra vecinului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Asigurarea pentru morgă
Miercuri, 15 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Morcovul!
Marţi, 14 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Huoooo, intelectualule!
Luni, 13 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Blestemul românesc al copilăriei
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Despre prigoana lui Prigoană asupra presei
Vineri, 10 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : SOV, dormi liniștit?
Joi, 09 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Comunismul n-a murit
Miercuri, 08 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Drama de pe faleză
Marţi, 07 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Tusac își etalează talentele
Pagina a fost generata in 7.5425 secunde