Începutul sfârșitului pentru Nicușor

1351
Începutul sfârșitului pentru Nicușor - bd101a1cd6fdfdc7cfbc588021f44fd2.jpg

Articole de la același autor

Scrisesem mai demult despre consilierii castrați din Consiliul Local Municipal Constanța, care băgau capul la cutie când edilul sambagiu își ieșea din pepeni și începea să urle la câte unul care nu-și ținea gura, care își permitea să comenteze sau să pună întrebări pe marginea vreunui proiect. La Consiliul Județean Constanța, păstorit (sic!) de pesedistul Nicușor Constantinescu, lucrurile nu stau chiar așa, pentru că grupul democrat-liberalilor, avându-l ca lider pe Adrian Gheorghiță, nu poate fi redus la tăcere.
Ieri, starostele județului a avut un acces de furie, generat, e clar, în primul rând de victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidențiale, în urma căreia omul nu și-a revenit. Iar scânteia care a declanșat furtuna (cu precipitațiile obișnuite) a fost menționarea referendumului pentru demiterea primarului PSD de Cernavodă, ceea ce i-a adus aminte și de demiterea primarului Tusac de la Mangalia.
În condițiile în care, de ani de zile, nimic nu mișcă în județ fără acceptul partidului măzărist, acest… Nicușor acuză abuzul și prigoana PD-L, descriindu-l pe prefectul Claudiu Palaz ca pe un mic dictator care nu are alt scop în viață decât acela de a distruge PSD-ul. Discursul său cu spume la gură este de-a dreptul ridicol, este exact reacția pe care ar putea-o avea un dictator atunci când întâmpină cel mai mic obstacol pe care un mecanism democratic i-l poate scoate în cale.
Cum să acuzi abuzul și nedreptatea de care au parte primarii tăi, când tu, președinte de consiliu județean, interzici unor consilieri - aleși de cetățeni, ca și tine, ca și primarii pe care îi aperi - să vorbească, să-și exprime părerea despre proiecte pe care trebuie să le voteze ca reprezentanți ai electoratului… Iar când un jurnalist de la un ziar care - ghinion! - nu este al tău și pe care nu-l poți influența îți pune o întrebare la obiect, începi să urli ca un descreierat și refuzi să dai un răspuns civilizat…
Chiar în condițiile în care adversarul său, prefectul, nu ar avea dreptate - ceea ce rămâne la latitudinea instanței de judecată - un conducător de instituție nu mai poate avea un asemenea comportament. Vremea discursurilor care înfierează oameni a trecut, ne-am săturat să auzim insulte și vituperații, lumea nu este atât de proastă cât cred ei, iar știrile negative, fără măcar o spoială de obiectivitate, nu mai pot fi gustate de niște oameni care au mâncat presă comunistă pe pâine timp de 40 de ani.
Cât despre obediența pe care o acuzam la consilierii municipali, mai sunt consilieri castrați și în Consiliul Județean, și mă refer la așa-zișii liberali, care au înghițit isteriile președintelui și care au votat, fără să crâcnească și fără să pună vreo întrebare, toate proiectele de ieri. Chiar și unul care angajează o cheltuială de peste jumătate de milion de euro pentru amenajarea parcului de circa 3.000 mp din fața Bibliotecii "I. N. Roman". Chiar așa, domnule consilier Antonoaea-Zepa, că tot m-ați întrebat de vorbă ieri, credeți că electoratul dumneavoastră ar fi de acord cu suma asta?
Totuși, faptul că pedeliștii au protestat față de comportamentul abuziv și primitiv al președintelui, faptul că au inițiat proiecte de hotărâri, faptul că au pus întrebări și au părăsit sala când li s-a interzis să ia cuvântul, toate mă fac să cred că a început sfârșitul epocii Nicușor Constantinescu la Consiliul Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Liberalii, cu nasu-n baltă
Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Pasul înapoi și pasul înainte
Miercuri, 16 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Tupeu de perdant
Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Să avem PREȘEDINTE!
Luni, 14 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Lacheii lui Ceaușescu și curvele
Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Rușine! Ru-și-ne! Rușii... ne!
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Statuia lui "Pavel"
Miercuri, 09 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Mihaela, dhragostea mea…
Marţi, 08 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Prostia politicienilor
Pagina a fost generata in 1.2857 secunde