Tupeu de perdant

447
Tupeu de perdant - 705367abd208c655bc21349291f26143.jpg

Articole de la același autor

Mare-i grădina lui Dumnezeu și mulți prostănaci au sărit gardul când era poarta deschisă. Printre ei și… pesediștii și liberalii noștri care se încăpățânează să pozeze în… câștigători. Pe deasupra, își arogă, nu-i așa?, și bine-meritatul drept de a bate cu pumnul în masă, de a pune condiții și, în final, de a face guvern. Și asta chiar dacă ei sunt doar… marii perdanți ai bătăliei pentru Cotroceni.
A fost petrecerea de pomină din seara de 6 decembrie care l-a urcat pe Mircea Geoană în topul… bancurilor, a urmat o agonie la limita cu nebunia din dimineața zilei de 7 decembrie când, deodată, liderul pesedist s-a trezit… doar al doilea în cursa pentru Cotroceni și punctul culminant al povestirii când Curtea Constituțională a reconfirmat ce se știa de prima dată: că Traian Băsescu a câștigat alegerile, chiar și după renumărarea voturilor nule. Lui Geoană, i-a fost aproape în tot acest timp colegul lui de suferință, liberalul Crin Antonescu. Braț la braț, cu ipotetice proiecte comune, cei doi au trecut împreună printr-un mandat de-o noapte și au gustat din aceeași amară înfrângere.
Așa că, tot la braț, Geoană și Crin s-au împăcat cu gândul că Băsescu-i președinte, dar pun, acum, condiții: vor la guvernare. Și nu oricum: cu Crin premier. A dispărut obsesia Iohannis, s-a dus de suflet speranța de a le pune cineva, nu știu prin ce metode oculte, Cotroceniul la picioare și se mulțumesc acum "doar" cu guvernarea.
Iar dacă roșiaticul Geoană, într-o permanentă negare a realității, se avântă în amenințări cu un tupeu ce va rămâne proverbial asemenea talentului său de personaj de bancuri, mai galbenul Antonescu se încăpățânează parcă să se îndepărteze și mai mult de liberalii lui. Căci, nu-i așa?, cine a uitat atât de repede marea dezamăgire pe care Crin le-a produs-o liberalilor prin acrobația pe care a făcut-o la braț cu pesediștii în turul doi al prezidențialelor? Acum, Crin recidivează și intră în jocul nebun și aberant al lui Geoană (care nici de ai lui nu mai e susținut) și se visează premier.
E trist și în același timp ridicol să vezi cum doi oameni maturi cu pretenții de… să zicem politicieni, unul și fost diplomat, pe deasupra, nu știu să rămână cu fruntea sus chiar și după o înfrângere.
Și nu-ți rămâne decât să te cobori la mintea lor și, într-un exercițiu de umor, să le aduci aminte că, întotdeauna, în cromatică, roșu cu galben a dat... portocaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Să avem PREȘEDINTE!
Luni, 14 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Lacheii lui Ceaușescu și curvele
Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Rușine! Ru-și-ne! Rușii... ne!
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Statuia lui "Pavel"
Joi, 10 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Un sandviș cu nicușor
Miercuri, 09 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Mihaela, dhragostea mea…
Marţi, 08 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Prostia politicienilor
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Un vot pentru povestea ta
Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Și prostănac, și mincinos!
Pagina a fost generata in 0.4801 secunde