Lacheii lui Ceaușescu și curvele

1012
Lacheii lui Ceaușescu și curvele - 9deed692a4719ecbdbe6895b3f14af99.jpg
"Noi am crezut, în nimicnicia noastră, că aceste alegeri vor fi libere și corecte". Declarația îi aparține pesedistului Liviu Dragnea și e făcută în urmă cu doar câteva zile, înainte însă de decizia Curții Constituționale, care a dispus renumărarea și reexaminarea voturilor nule. Îmi pare bine că, în pasiunea oarbă și fără argument, pesediștii își dau cu stângul în stângul - căci pe dreptul nu par să-l fi folosit în campania pentru aceste alegeri prezidențiale - și, de asemenea, că declarațiile astea izvorâte din rezervorul de idei al celui mai odios comunism vin din partea lui Dragnea și, de asemenea, a "micului Titulescu" (ce jignire, Doamne, pentru fostul diplomat și politician Nicolae Titulescu), cunoscut și sub numele de Victor Ponta, care a comentat, așa cum numai el putea, faptul că sistemul de fraudare al pedeliștilor ar fi fost mai bun decât al PSD-ului.
Micul Titulescu e, de fapt, prost inspirat și apelează la o retorică de aprozar la fel ca, de altfel, toți pesediștii care, în zilele din urmă, au vândut emoții la kilogram pe posturile de televiziune la care se simt ca acasă și din platourile cărora au instigat la ură și violență.
În nimicnicia lor, social-democrații au renunțat la angajamentul de a susține o cauză importantă pentru societate (oricare ar fi fost aceea) și au purces la susținerea propriului interes, acela de a compensa într-un fel, în orice fel, eșecul magistral și penibil al lui Mircea Geoană. Acel candidat de care se dezic inclusiv colegii săi de partid și care, cel mai probabil, va fi în scurt timp dat jos de la conducerea formațiunii politice.
Sunt prea puțini cei care astăzi vorbesc despre faptul că, în decembrie 2009, s-a strigat, din nou, "Jos comunismul!" și despre reapariția, în discursul public, a ideii de dictatură. Sunt puțini cei care (mai) fac referire la criza cenușie care ne înghite, la șomajul a cărui rată crește în fiecare lună, la căminele de copii în care disperarea se instalează, fără votul din Parlament, pe chipurile unor copii de cinci, șase ani și în fața cărora nu-ți rămâne decât să plângi și te simți meschin în sublima ta postură de "mic Titulescu", la cantinele sociale în fața cărora, în fiecare zi, vezi mai multe și mai multe persoane.
Nu vorbim despre Guvernul demis ca urmare a unei moțiuni de cenzură, despre necesitatea formării unui nou Executiv care să fie susținut de o majoritate stabilă în Parlament, nici despre FMI, despre Crăciun, despre vadimizarea politică folosită drept pauză publicitară între replicile înveninate ale politrucilor sau despre ce crede Herta Müller, anume că România este condusă de foștii "lachei" ai lui Nicolae Ceaușescu.
Țipăm, urlăm, în schimb, pe toate posturile, la toate colțurile, din toate microfoanele jupânilor care dețin trusturile de presă, stigmatizați de o încăpățânare prostească, despre fraudarea alegerilor și emitem teorii nesimțite potrivit cărora cine a votat pentru candidatul susținut de pedeliști e un prost, în vreme ce, evident!!!, cine a votat pentru Geoană e un român "de ispravă" care "crede cu tărie" în valorile noului comunism românesc. Deci cinste lui!
În rudimentara lor suficiență, liderii PSD (ce-i drept, nu toți) cer un al treilea tur de scrutin fără să menționeze, însă, ce efort financiar ar trebui să suporte bugetul de stat pentru un astfel de demers. În suficiența lor rudimentară, pesediștii își critică propriul sistem de fraudare și regretă, asta e cert, susținerea unui candidat decredibilizat de propriile-i slăbiciuni și de relațiile cu cei mai controversați oameni de afaceri.
În cumsecădenia lor de gașcă, minusculii Titulești cad în intoleranță și absurditate, forțând premisele plăpândei noastre democrații: oamenii nu votează așa cum vor Dragnea sau Ponta sau Mazăre sau Nicușor Constantinescu. În cabina de vot intră singuri, iar "fratele cel mare" nu e în spatele lor ca să le sufle în ceafă.
Bine că vorbim despre "curve politice" și băgatul capului la cutie într-o țară în care se piere de criză și în care Geoană se piaptănă de fraudă. În definitiv, despre ce vorbim? Tot despre lacheii lui Ceaușescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Rușine! Ru-și-ne! Rușii... ne!
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Statuia lui "Pavel"
Joi, 10 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Un sandviș cu nicușor
Miercuri, 09 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Mihaela, dhragostea mea…
Marţi, 08 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Prostia politicienilor
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Un vot pentru povestea ta
Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Și prostănac, și mincinos!
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Dușmanii lângă noi
Miercuri, 02 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Realitatea pumnului în gură
Pagina a fost generata in 1.102 secunde