Concurs "Justiție de catifea"

395

Articole de la același autor

Scriam deunăzi despre un individ, Eugen Temistocli, implicat într-un trafic cu zece kilograme de cocaină, condamnat la trei ani de închisoare de magistrații olandezi, caz ce are corespondență și la Constanța. Individul a fost depistat datorită informațiilor primite de la procurorii DIICOT constănțeni și prins pe Aeroportul din Amsterdam cu "marfa" pitită în două geamantane. El a fost arestat și pus imediat sub acuzare. În paralel, la Constanța, procurorii au propus arestarea altor trei indivizi, printre care și a lui Vasile Tiba, suspectat că ar fi coordonat traficul de droguri în care Temistocli ar fi fost doar un simplu cărăuș.
În situația în care în doar câteva luni magistrații olandezi au dispus deja condamnarea lui Temistocli la trei ani de închisoare, fără a sta prea mult pe gânduri, instanțele de la Constanța, ca și în alte situații, o "lălăie" și de această dată în stilul caracteristic.
Nu numai că cei judecați la noi nu au fost condamnați, dar mult prea "umanii" magistrați constănțeni au dispus și punerea lor în libertate, considerând că ei nu reprezintă vreun pericol social. Mai mult chiar, lui Vasile Tiba, cunoscut traficant internațional, i s-a dat voie să părăsească țara, ca urmare a solicitării lui de a merge în Australia pentru a avea grijă de familie.
Așa cum susțin până și procurorii, sunt slabe șansele ca Tiba să își ia bilet către cel mai mic continent și asta pentru că autoritățile de acolo îl așteaptă ca pe pâinea caldă (cel puțin așa spun polițiștii noștri de frontieră) de 13 ani, pentru că în evidențele lor figurează ca un temut traficant de droguri.
Așadar, având acest "tablou" mai mult decât sugestiv al unui infractor internațional, instanțele constănțene, în mărinimia lor, îl lasă să umble prin lume, chiar dacă le este clar că omul nu știe să facă nimic altceva decât să nenorocească mii de vieți, prin drogurile pe care le trafichează pe întregul mapamond.
Un alt aspect de toată jena justiției din România este acela legat de rapiditatea judecării unei cauze. Dacă în Olanda, individul implicat în cazul conex celui de la Constanța a fost deja condamnat, la noi, magistrații nici măcar nu au demarat procesul… "Boală lungă, moarte sigură", acesta este sloganul dosarelor din România, și totodată al așa-zisei "Justiții de catifea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 August 2009
Stire din Comentarii : Axa Berlin - Vaslui - București
Vineri, 21 August 2009
Stire din Comentarii : Mitică n-a murit. Doar tace
Miercuri, 19 August 2009
Stire din Comentarii : Săracii bugetari…
Luni, 17 August 2009
Stire din Comentarii : Nu vei muri niciodată
Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Comentarii : Țara preaplecaților
Vineri, 14 August 2009
Stire din Comentarii : Pactul pentru ruinarea României
Pagina a fost generata in 0.4609 secunde