„Bijuteriile timpului” pot fi admirate la Muzeul de Istorie

119
„Bijuteriile timpului” pot fi admirate la Muzeul de Istorie - expozitie-1659017323.jpg
Vineri, 29 iulie 2022, la ora 13.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, are loc vernisajul unei expoziții temporare de ceasuri – „Bijuteriile timpului”, care va fi găzduită de această instituție până pe 1 octombrie 2022.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului „Nicolae Simache“ Ploiești, și cu susținerea Consiliului Județean Constanța.

Grupând 86 de piese de colecție, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas, expoziția oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei  în secolele XVIII-XX, ilustrând  rafinamentul deosebit care a însoțit acest mesteșug de-a lungul timpului.

Colecția însumează ceasuri provenind din ateliere și manufacturi din Franța, Elveția sau Germania,  unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România.

Amintim, în acest sens, un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar și un ceas de mână produs în Elveția de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu și importanța mișcării sale în clădirea statului român modern.

Citând versurile lui Vergiliu, care deplângea în poezia sa trecerea ireversibilă a timpului (fugit irreparabile tempus), Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită constănțenii și turiștii să nu piardă timpul și să viziteze această inedită expoziție.

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde